Macerat (olej) aloesowy

51.00 PLN / sztuka
Opis

W 100% organiczny macerat aloesowy, posiada certyfikat EcoCert.

Aloes już od wieków był wykorzystywany w tradycyjnej medycynie ludowej. W kosmetyce produkty z aloesu (hydrolaty, soki oraz olejowe maceraty) są cenione głównie ze względu na działanie przeciwutleniające, regenerujące i nawilżające. Oferowany macerat bazuje na oleju sojowym.

Wspaniale sprawdza się przy pielęgnacji skóry poprawia jej ukrwienie, nawilża ją napina, koi i odmładza.

Najczęściej stosuje się go w kosmetyce w maściach leczniczych przy suchej, pękającej, odwodnionej, zanieczyszczonej skórze, przy poparzeniach termicznych i słonecznych, a także przy suchych włosach.

Stosowany bezpośrednio na skórę znacząco poprawia jej stan, niweluje obrzęki, sprzyja regeneracji, łagodzi podrażnienia i wypryski. Pozostawia skórę miękką i odżywioną.

Poleca się go także w okresach silnego nasłonecznienia, kiedy skóra wystawiona jest na działanie silnych promieni słonecznych.

Oleje Soaphoria pochodzą z ekologicznych upraw, gdzie nie wykorzystuje się sztucznych nawozów i oprysków (certyfikat Eco-Cert). Oleje tłoczone są na zimno (do 35 ° C), co pozwala zachować najwyższą jakość ich wyjątkowe właściwości. Biologicznie najbogatsze oleje uzyskuje się w pierwszym tłoczeniu (tzw. Virgin). Przy tej metodzie oleje zachowują 95-98% triacylogliceroli (TAG) 2-5% substancji takich jak woski, węglowodory (głównie skwalen), fitosterole, fosfolipidy, beta-karoten, witaminę E, minerały, chlorofil i inne substancje.

Certyfikowane, nierafinowane oleje roślinne tłoczone na zimno, dobroczynnie wpływają na skórę, odpowiednio ją nawilżają, odżywiają i wzmacniają jej naturalną ochronę, pozostawiając ją jedwabiście miękką, elastyczną i sprężystą.

Skład

Składniki/INCI/Ingredients:         Glycine Soja Oil (sojowy olej)*, Aloe Barbadensis Leaf Extract (Aloe vera)*, Tocopherol (antioxidant, vitamín E)

* Tłoczony na zimno, wyprodukowany ekologicznie.

Sposób użycia

Można stosować bezpośrednio na skórę twarzy lub ciała. Doskonale sprawdzi się też jako olej nośnikowy do masażu lub  dodatek do kosmetyków nawilżających.

Olej można też stosować  do olejowania włosów i zabezpieczenia końcówek